Aprašymas
Kiaulpienių šaknų arbata
Grynasis kiekis: 100g
Kiaulpienių šaknų arbata – plačiai žinoma ir naudojama visame pasaulyje. Kiaulpienių šaknys (lot. Taraxacum officinale) – turi mažai kalorijų, tačiau – daug skaidulų, todėl ją itin verta įtraukti į savo racioną.
Kiaulpienės yra labai maistingi augalai, turintys vitaminų, mineralų ir skaidulų. Jose yra daug kalcio, magnio, geležies, vitamino K, vitamino A ir vitamino C.
Kiaulpienių šaknis galima naudoti ne tik arbatai, bet ir kiaulpienių antpilams bei nuovirams.
Paruošimas:
- Kiaulpienių šaknų arbata. Šaukštelį smulkintų kiaulpienių šaknų užpilkite stikline karšto 250 ml. vandens. Palaukite kol pritrauks ir mėgaukitės švelnia riešutų poskonio arbata. Sodresniam arbatos skoniui kiaulpinių šaknis galite ir pavirti.
- Kiaulpienių nuoviras. 2 šaukštus smulkintų kiaulpinių šaknų užpilkite stikline 250 ml. verdančio vandens, pavirkite apie 15 min. ant mažos ugnies, palikite 3-4 val. nusistovėti, tada nukoškite. Nuoviro gerkite 3 kartus per dieną.
- Kiaulpienių antpilas. Šaukštelį kiaulpinių šaknų užpilkite stikline 250 ml. verdančio vandens, uždenkite ir palikite valandą nusistovėti, nukoškite. Rekomenduojama gerti po ketvirtadalį stiklinės keturis kartus per dieną, pusvalandį prieš valgį.
Pagaminta Lietuvoje.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.